FISIODYN® Dijetetski proizvod

FISIODYN® Dijetetski proizvod – hrana za specijalne medicinske potrebe kod osteoporoze i drugih bolesti i stanja sa povećanom potrebom za vitaminom D.  
Dodatak ishrani na bazi Oleuropeina, Polidatina, vitamina D i K.

Tablete sadrže 100 mg Oleuropeina i 50 mg Polidatina. Oleuropein je glavni polifenol prisutan u lišću i plodovima masline, a nalazi se i u ekstradevičanskom maslinovom ulju . Prirodni polifenoli su antioksidansi i predmet velikog interesovanja zbog svojih brojnih korisnih svojstava, posebno zbog njihove sposobnosti da deluju protiv starenja ćelija, tkiva i celokupnog organizma. Polidatin je prirodni glukozid resveratrola, supstance poznate po moćnim antioksidativnim svojstvima. Mnogobrojne naučne studije potvrdile su da Polidatin ima blagotvorno dejstvo na zdravlje i prevenciju nastanka različitih oboljenja, prvenstveno kardiovaskularnog sistema.  
FISIODYN omogućava suplementaciju 100 mg Oleuropeina i 50 mg Polidatina, 90 µg vitamina K i 20 µg vitamina D po tableti, (PDU), količine koje se inače ne mogu uneti normalnom ishranom, a čiji  nedostatak je u korelaciji  sa posturalnom nestabilnošću, slabošću mišića kao i povećanim rizikom od osteoporoze i preloma kostiju, posebno kod ljudi starijih od šezdeset godina.
Značajna uloga vitamina D u stvaranju i održavanju jakog imuniteta posebno je prepoznata  pojavom pandemije  korona virusa. Naučne studije ukazale su na povezanost niskih koncentracija vitamina D i učestalosti više infektivnih bolesti, naročito infekcija respiratornog sistema.
U zemljama snažno pogodjenim pandemijom , poput Italije preporuke sručnjaka kažu da u slučaju potvrdjenog
nedostatka vit. D kod zaraženih korona virusom , treba uvesti dodatak ovog vitamina.
FISIODYN dodatak ishrani je formulisan i proučavan na Međunarodnom institutu za Klinička ispitivanja i Analize
(IICRA srl),  Univerziteta u Camerinu, Italija. Fisiodin je deo linije proizvoda na bazi Oleuropeina takodje formulisane na institutu IICRA srl  koji je uključen u brend OELEABASE ®.
Sastav: Oleuropein iz maslinovog lišća(Olea europaea L.) (suvi ekstrakt 70% Oleuropeina); Polidatin iz korena biljke Poligonum cuspidatum Siebold & Zuce (suvi ekstrakt 98% Polidatina); Vitamin K1 90 µg ; Vitamin D3 20 µg; 
Indikacije: vitamin K doprinosi očuvanju zdravlja kostiju, koagulacije i krvarenja, u prevenciji bolesti srca i smanjenja nivoa holesterola u krvi;  vitamin D doprinosi očuvanju integriteta koštano-zglobnog sistema, normalnoj funkciji mišića, sprečavanju osteoporoze i osteopenije, spečava prelom kostiju i pomaže u bržem zarastanju fraktura,  normalnoj apsorpciji i pravilnom balansu i nivou kalcijuma i fosfora u ​​krvi.
Napomena: Ne sme se prekoračiti preporučena doza. Proizvod nije namenjen deci i osobama mladjim od 18 godina, trudnicama, dojiljama, osobama sa hiperkalcemijom, oboljenima bubrega, opstrukcijom žučnih puteva,
hiperparatireoidizmom i osobama preosetljivim na neki od njegovih sastojaka.  
Način primene: 1 tableta dva puta dnevno pre doručka i večere.
Pakovanje: 40 tableta, neto količina 28 grama,  KOSPHARMA ITALIA s.r.l. Schio(VI)

Ilicon Pharma je zastupnik za ex Yu i region Balkana Brendova Bi MAG - Slovenačkog proizvodjača El Studio
Slovenija EU i dodatka ishrani - FISIODYN proizvođača KosPharma srl Italija EU.

Ilicon Pharma d.o.o.
Dr Ivana Ribara 190, Novi Beograd 11070 , Srbija,
+381 (0)11 2276 172,
+381 (0) 63 267 603